Bouwbedrijf Van Dijk bouwt starterswoningen in eigen dorp

Bouwbedrijf Van Dijk BV uit Vledder, het oudste bouwbedrijf van de regio, is in het eigen dorp gestart met de bouw van negen starterswoningen. Afgelopen week is het heiwerk verricht en de betonfundering gestort.

In het uitbreidingsplan Vledder Noord worden op kleine terpjes drie blokken van drie woningen gerealiseerd. De casco’s van de woningen worden vervaardigd in houtskeletbouw en deze zijn op dit moment in productie. Het eerste blok zal eind juni worden gemonteerd.

Eigenaar Niels van Dijk vindt het ‘mooi’ dat hij in zijn eigen dorp de duurzame starterswoningen bouwt. “Het is misschien niet het meest uitdagende project in onze portefeuille. Maar ik vind het belangrijk dat de jeugd in ons – toch meest vergrijzende dorp van Westerveld – kan blijven wonen. Dat we zo een steentje bij kunnen dragen aan de leefbaarheid in Vledder, is fijn.”

Hobbels overwonnen

Het initiatief voor de bouw is genomen door een groep enthousiaste starters verenigd in de Vereniging Starters Vledder Noord. Met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen hebben de initiatiefnemers veel hobbels overwonnen, maar eindelijk zijn dan toch afgelopen week de heipalen de grond in gegaan. Niels van Dijk: “Sinds de lente van 2021 zijn wij al bezig om te komen tot voor de starters financieel bereikbare woningen. In de afgelopen periode werden wij ook nog eens geconfronteerd met een enorme stijging van de prijzen van grondstoffen en materialen. Met de nodige inventiviteit; door ander keuzes voor te stellen en ook zelfwerkzaamheid van de nieuwe bewoners, is dit gelukt.

Personeelstekort

De nieuwe starterswoningen worden naar verwachting eind oktober opgeleverd. Een deel van het personeel gaat tot die tijd aan de slag om dit werk te klaren. De andere mensen van Van Dijk zijn immers druk met andere projecten, zoals de verbouw van twee boerderijen en woningen in de regio. Niels: “Er is werk zat, maar de markt staat onder druk door de eerder genoemde prijsstijgingen en personeelstekorten. Zo zijn wij al een tijdje op zoek naar ervaren timmerlieden die ons kunnen helpen met het uitvoeren van mooie projecten. Gelukkig hebben we een trouw team, dat graag werkt in een ambachtelijk bedrijf. Binnen ons bedrijf zijn al veel nieuwe vaklieden opgeleid en ook nu leiden wij een aantal leerlingen op.”

Personeelstekort

Met de term ambachtelijk, bedoelt Niels van Dijk zeker niet ouderwets. “Wij gaan juist ontzettend met onze tijd mee”, glimlacht hij. “Denk aan het biobased bouwen. Grondstoffen zijn eindig, dus alles wat je uit de natuur kunt halen of hergebruiken is goed. Daar moeten we naartoe. Ik voel de noodzaak om op onze aarde te passen en probeer biobased bouwen bij al onze klanten bespreekbaar te maken. Door te werken met natuurlijke isolatiematerialen zoals leem, hennep, houtwol of vlas, krijg je een open structuur. Het is gezonder, comfortabeler en circulair, want je kunt het hergebruiken. Ik ben er van overtuigd dat dit de toekomst is, en daar onderscheiden we ons goed mee in de markt. Gelukkig weten steeds meer particulieren en zakelijke klanten ons voor deze projecten te vinden.”

Niels van Dijk, bij de start van de bouw van negen starterswoningen in Vledder

Recente projecten van Bouwbedrijf van Dijk:

Uw project laten uitvoeren door Bouwbedrijf van Dijk?​

Zoekt u een betrouwbare partner die op een professionele wijze uw (nieuw)bouwproject oppakt? Neem dan rechtstreeks contact op met Niels van Dijk via 0521 38 12 60 of vul uw gegevens in op het formulier achter onderstaande button

Bergstein Tuk

Nieuwbouw Landgoed De Dodshoorn

Locatie: Grollo
Opdrachtgever: –

Nieuwbouw Woning Brink 18

Locatie: Vledder
Opdrachtgever: Fam. De Jong / HCR Brinkzicht

Woonwerk-huis Cruydt-Hoeck

Locatie: Nijeberkoop
Opdrachtgever: Cruydt-Hoeck v.o.f.

Nieuwbouw Woonboerderij Armstraat

Locatie: Ruinen
Opdrachtgever: Fam. Snoeken