Bouwbedrijf van Dijk > Blog > Vijf Feiten en vijf fabels over zonnepanelen

Nieuws

Vijf Feiten en vijf fabels over zonnepanelen

Vijf-feiten-en-vijf-fabels-over-zonnepanelen

Enkele jaren geleden was het opmerkelijk als u zonnepanelen op de daken van huizen zag. Tegenwoordig hebben meer dan 185.000 huishoudens één of meer zonnepanelen boven op hun dak. De cijfers van zonnepanelen blijven maar stijgen, hieronder beschrijven wij vijf feiten en vijf fabels over zonnepanelen.

Feiten

Je kunt zelf het rendement van je zonnepaneel verhogen
Het rendement van een zonnepaneel is gemakkelijk te verhogen met 75% als u een spiegel op de grond aan de voorkant van het paneel plaatst. De spiegel moet twee keer de grootte van het paneel hebben.

De investering betaalt zichzelf terug
De investering in zes zonnepanelen is gemiddeld in 12 jaar terugverdiend.

De prijs van zonnepanelen blijft dalen
De prijzen van zonnepanelen zijn in de afgelopen tien jaar gehalveerd.

Duurzame energie heeft de toekomst
De European Climate Foundation heeft berekend dat we in 2050 80% van onze energie uit duurzame bronnen kunnen halen zoals wind, water en vooral zon.

Auto’s op zonne-energie zijn de toekomst
De kans is groot dat over vijf jaar gezinsauto’s op zonne-energie rondrijden op de Nederlandse snelwegen. Het grootste probleem is dat het financieel aantrekkelijk moet zijn voor de consument.

Fabels

Zonnepanelen zijn duur
De afgelopen jaren zijn zonnepanelen gedaald in prijs. Natuurlijk moet u nog investeren in zonnepanelen, maar men vergeet dat je vervolgens 25 jaar vooruit kan en dat van je eigen energie.  Omdat zonnepanelen beter zijn voor het milieu, is het mogelijk om de BTW (21%) en installatie (6%) terug te vorderen.

Zonnepanelen werken alleen met zonlicht
Vaak wordt gedacht dat zonnepanelen alleen werken met zonlicht, en dat de zon fel op uw panelen moet schijnen, maar zonnepanelen werken op daglicht én zonlicht. Daglicht bestaat uit zowel het directe licht van de zon, als het indirecte licht dat via de atmosfeer en de wolken de aarde bereikt.

Er is een vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen
Nee, u hebt geen vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen. Natuurlijk  moet er voldaan worden aan enkele voorwaarden, bijvoorbeeld: U mag ze niet plaatsen bij een monument, het paneel moet net zo ver verwijderd blijven van de dakrand als dat die hoog is, dus mag het paneel niet uitsteken.

Zonnepanelen gaan niet lang mee
In tegenstelling tot apparatuur zoals laptops en fietsen, bevatten zonnepanelen geen bewegende onderdelen. Deze onderdelen zorgen vaak voor slijtage. Omdat zonnepanelen dat niet hebben, gaan ze tientallen jaren mee. Bedrijven garanderen dat ze na 25 jaar nog minimaal 80% van de hoeveelheid stroom opwekken.

Het is goedkoper om zonne-energie vanuit zonnige landen in te kopen en te transporteren
Het is logisch dat de zon beter schijnt in Afrika of Zuid-Amerika, maar er zijn ook nadelen aan verbonden. De onderhoudskosten zijn hoog en bij het transport gaat er veel energie verloren.

 

Hopelijk helpen de bovenstaande feiten en fabels u bij de aankoop van zonnepanelen. Heeft u meer feiten en fabels? Laat een reactie achter!

Voor vragen over zonnepanelen of andere vormen van energie opwekking of besparing, kunt u altijd terecht bij Bouwbedrijf Van Dijk. Als u gerichte plannen heeft om een onderdeel te verbeteren, zijn we u graag van dienst!