Bouwbedrijf van Dijk > Blog > Tien energiebesparende tips voor uw woning

Nieuws

Tien energiebesparende tips voor uw woning

Tien-energiebesparende-tips-voor-uw-woning

Bent u woningeigenaar en benieuwd naar mogelijkheden om te besparen op energie? Tegenwoordig kunt u hierop jaarlijks meer dan honderden euro’s besparen. Wij delen graag tien tips over hoe u deze energiebesparing kan bewerkstelligen.

 1. Waterbesparende douchekop
  Eén van de bekendste ingrepen op het gebied van energiebesparing is een waterbesparende douchekop. Het is een kleine investering maar het levert in verhouding een grote besparing van water en gas op. Het is een fabel dat u minder comfortabel doucht.
 2. Gebruik spaarlampen
  Spaarlampen verbruiken gemiddeld 75% minder stroom dan gewone gloeilampen. De investering in spaarlampen ligt hoger, maar ze gaan gemiddeld tien keer langer mee.
 3. Isoleren
  Isoleer muren, daken, leidingen en vloeren van uw huis of gebouw. Hiermee voorkomt u warmteverlies en bespaart u op energiekosten. Het aanbrengen van leidingisolatie verdient zich in 10 maanden terug. Bekijk hier de video over het isoleren van uw vloer.
 4. Apparaten op stand-by
  Zet uw televisie uit! Vaak staat een televisie op stand-by (te herkennen aan een rood lampje), wist u dat dit veel energie kost? Daarnaast kost het ook energie als een apparaat dat met een stekker in het stopcontact zit. Een ander woord daarvoor is sluipverbruik. Sluipverbruik en apparaten die dagelijks op stand-by staan kosten gemiddeld zo’n € 100,- per jaar.
 5. Enkelglas vervangen door HR++ glas
  Hr++ glas zorgt voor een veel betere isolatie op het gebied van warmte en geluid. In de winter blijft het warm in uw huis, en in de zomer blijft het koel. Hr++ glas levert een besparing van € 210,- per jaar op.
 6. Cv-ketel vervangen
  Neem een Hr-ketel! Een Hr-ketel is de zuinigste verwarmingsketel en behaalt zijn hoge rendement door het vocht uit de verbrandingsgassen te condenseren. Overstappen van een Cv-ketel naar een Hr-ketel kan gemiddeld €200,- tot €400,- per jaar opleveren.
 7. Sluit de gordijnen
  Door het sluiten van de gordijnen zorgt u ervoor dat veel warmte binnen blijft. Het houdt ook warmte tegen als ze voor de radiatoren hangen en het beperkt ook de uitstoot van Co2. Door het sluiten van de gordijnen kan de energiebesparing oplopen tot €180,- per jaar.
 8. Waterverbruik
  Een douchebeurt verbruikt slechts 40 liter water en dat terwijl een bad tot 130 liter verbruikt kan worden. Doe ook de kraan dicht bij het tandenpoetsen. Op een mensenleven kan dat 550.000 liter water besparen!
 9. Droog de was aan een drooglijn of droogrek
  De zomer komt er aan en dat bekent dat de zon steeds vaker gaat schijnen. Hang daardoor de was buiten in plaats van drogen in een droger. De kosten per droogbeurt in de droger kost u tussen de €0,30 en € 1,25 per beurt.
 10. Zet de verwarming lager of eerder uit
  Als uw verwarming op 20 graden of 19 graden staat merkt u daar weinig van. U bespaart jaarlijks ongemerkt €45,- als u dagelijks uw verwarming 1 graden lager heeft staan.

Als u bovenstaande tips toepast zult u merken dat u snel energie bespaart. Let daarnaast op bij de aanschaf van nieuwe apparaten op het energieverbruik en op de keurmerken. Bekijk de energiebesparende maatregelen die Bouwbedrijf Van Dijk voor u kan toepassen.

Voor vragen of andere vormen van besparing of gerichte plannen kunt u altijd terecht bij Bouwbedrijf van Dijk via 0521 – 38 12 60 of via info@bouwbedrijfvandijk.nl