Bouwbedrijf van Dijk > Blog > OBS De Kievitshoek in Wilheminaoord wint Klokhuispakket

Nieuws

OBS De Kievitshoek in Wilheminaoord wint Klokhuispakket

klokhuispakket

Niels Van Dijk reikt prijs uit tijdens Week van de Bouw

Leerlingen van Basisschool de Kievitshoek in Wilheminaoord hebben donderdag 11 juni een Klokhuis lespakket ontvangen uit handen van Niels van Dijk, van het gelijknamige bouwbedrijf in Vledder. Het pakket is beschikbaar gesteld door Bouwend Nederland afdeling Drenthe.

Elk jaar wordt er aan een basisschool een pakket beschikbaar gesteld op voordracht van de lidbedrijven om de techniek en in het bijzonder de bouw onder de aandacht te brengen. De Kievitshoek werd vanwege een bijzondere reden gekozen. Vorig jaar had OBS de Kievitshoek een tekort aan lokalen door de enorme groei aan leerlingen. ‘In tegenstelling tot andere scholen in onze regio, die leeg staan en moeten sluiten, is er bij De Kievietshoek juist sprake van grote groei en dat is goed nieuw’, aldus Niels van Dijk. ‘Wij hebben een aantal jaren geleden bij de grote verbouwing van de school een lokaal laten vervallen welke wij vorig jaar terug hebben geplaatst.’ De ondernemer gaf na het bekendmaken van de winnaar een gastles aan groep zeven en acht van OBS De Kievitshoek.

Kennismaken

Met het klokhuispakket kunnen leerlingen van groep 3 tot en met 8 kennismaken met de bouw. De uitreiking vond plaats in het kader van de Week van de Bouw die Bouwend Nederland van 8 tot en met 13 juni organiseert. De hele week rijdt voorzitter Maxime Verhagen in een speciale Tourbus door het land en bezoekt scholen en onderwijsprojecten om aandacht te vragen voor onderwijs in de bouw.

Aandacht

‘Instroom in de bouwopleidingen is de afgelopen jaren ontzettend gedaald. De verwachting is echter dat er echt weer mensen nodig zijn in de komende twee tot drie jaar. Daarom vinden we het zo belangrijk dat er aandacht is voor deze opleidingen’,  aldus Verhagen.

Doorstromen

Bouwend Nederland is blij met initiatieven van leden die zich inzetten voor de instroom. Bouwbedrijf Van Dijk nemen deel aan de acties, in dit geval op de basisschool. De leerlingen krijgen naast het lespakket waar ze met hun eigen juf of meester mee aan de slag kunnen ook een gastles van aannemer Niels. ‘Het is ontzettend leuk om de kinderen iets te vertellen over je vak. Ze zijn vaak erg enthousiast en wie weet zullen ze later doorstromen naar een opleiding in de bouw.’